Confidenţialitate

Ministrul Sănătății cere demisia de onoare a managerului Spitalului din Urziceni. Șefa Inspecției Sanitare de Stat: 3 persoane, sancționate | VIDEO

Alexandru Rafila – ministrul Sănătății – cere demisia de onoare sau demiterea – de către autoritățile locale – a managerului Spitalului Municipal din Urziceni. Femeia a fost consultată doar de o asistentă care a sunat la 112 pentru a o transfera la Slobozia, fiindcă unitatea medicală din Urziceni nu are medici care să asiste o naștere decât până la ora 15:00.

După incident s-au făcut mai multe controale, iar șefa Inspecției Sanitare de Stat – Mioara Coman – a anunțat primele sancțiuni în acest caz: „Colegii mei au sancționat managerul spitalului pentru neorganizare cu 4000 de lei. Menționez că sancțiunea este maximă ca persoană fizică. A fost sancționată doamna asistent, care nu a respectat procedurile de examinare și investigare să solicite medicul. tot cu 4000 de lei. Și medicul de gardă pentru că nu și-a îndeplinit atribuțiile. Colegii mei în continuare sunt acolo în control pentru că și domnul director medical avea atribuții la fel ca și doamna manager, dar înțeleg că între timp s-a internat în spital… într-un spital… și este în concediu medical”.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Anchetă la Spitalul din Urziceni după ce o femeie a născut în curtea unității medicale | AUDIO