Confidenţialitate

Rafila: Nu știu cum o să convingem elevii din clase mici să poarte mască la școală | AUDIO

Președintele Societății Române de Microbiologie spune că reluarea cursurilor școlare, după 15 mai ar trebui să se facă gradual. Alexandru Rafila consideră că elevii din clasele mai mari pot urma și întelege mai ușor regulile de igienă și distanțare socială.

Prin urmare, într-o primă fază, ar trebui deschise liceele și universitățile, a declarat medicul la Europa FM: “Nu știu cum o să facă un copil de clasa a treia, de exemplu, cum o să poarte mască, în timpul programului școlar. E mult mai greu să-l convingi că trebuie să poarte masca și că masca, mai mult, trebuie purtata corect, că nu trebuie mișcată de pe față, nu trebuie atinsă cu mâna. Lucrurile astea sunt mai greu de făcut de către un copil mic. Este vorba de nivelul de înțelegere, care este diferit”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, programul trebuie modificat în așa fel încât să nu iasă în pauză în același timp un număr mare de elevi: “Programul trebuie gândit altfel, să folosim întreagă durată a zilei. Eventual, elevii să vină prin rotație la scoală. Vor fi și pauzele decalate, adică poate să înceapă cu câte zece minute decalat fiecare oră. Ca să evite aglomerarea inclusiv a toaletelor, pentru că și acolo este un loc în care trebuie luate măsuri igienice deosebite”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Rafila, la Europa FM