Confidenţialitate

Alexandru Papadopol citește din ”Homeric”, noul roman semnat de Doina Ruști

Bucureștenii sunt invitați săptămâna viitoare la o lectură publică a celui mai nou roman semnat de Doina Ruști.

Timp de o oră, Librăria Cărturești Carusel (str. Lipscani 55, București) va găzdui joi, 26 septembrie, de la ora 19.00, o întâlnire a autoarei cu cititorii, dar și o lectură a câtorva fragmente din roman, în interpretarea actorului Alexandru Papadopol.

„Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, când nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strângi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atât de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști.

De aici până la teritoriul mistic, ân care trăiesc monștrii, zânele și spiridușii nu mai este decât un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas.”, explică Doina Ruști.

Doina Ruști, prozatoare contemporană, apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, a fost recompensată cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române.

Tradusă în numeroase limbi, inclusiv în chineză, invitată la evenimente internaționale de prestigiu, Doina Ruști a scris zece romane, dintre care cele mai cunoscute sunt ”Zogru” (2006),”Fantoma din moară” (2008), ”Lizoanca la 11 ani” (2009), ”Manuscrisul fanariot” (2015) și ”Mâța Vinerii” (2017).