Alexandru Frâncu, unul dintre fondatorii trupei Paraziții, reținut pentru luare de mită

Alexandru Frâncu, unul dintre fondatorii trupei Paraziții, a fost prins în flagrant de polițiști în timp ce primea 6.000 de euro, în sediul Direcției de Cultură București, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii.

În schimbul banilor, Alexandru Frâncu ar fi urmat să-și folosească influența asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul acestei instituții.

Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au descins astăzi la sediul Direcției de Cultură București, la scurt timp după ce trei persoane au fost reținute în urma unui flagrant.

Între cei ridicați de polițiști se află și Alexandru Frâncu, unul dintre fondatorii trupei Paraziții. El a fost prins în timp ce primea 6.000 de euro.

Frâncu, împreună cu doi angajați ai instituției din subordinea Ministerului Culturii, ar fi spus că își vor folosi influența la membrii unei comisii din cadrul Direcției, care dădea avize pentru construcții. Documentele ar viza unele case aflate în zone protejate din București.

Cei trei sunt acuzați de luare de mită și trafic de influență.      Denunțătorul din acest caz susține că pentru a obține un aviz de construcție, cele trei persoane i-ar fi cerut luna aceasta 10.000 de euro mită, anunță poliția română într-un comunicat. Denunțătorul ar fi depus avizul încă din iulie anul trecut.

Ministrul Culturii a reacționat în urma perchezițiilor de la Direcția de Cultură București. Pe o rețea de socializare, Vlad Alexandrescu a scris că este îngrijorătoare corupția din domeniul patrimoniului, iar ancheta trebuie să clarifice situația până la ultimele consecințe.

    Sursă foto: Facebook Alexandru Frâncu

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS