Confidenţialitate

Alex Nedea, despre cât de mică a fost “cea mai mare campanie de împădurire din ultimii 10 ani”

În 2020, Costel Alexe, pe atunci ministru al Mediului, a lansat campania „O pădure cât o țară”, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis. A fost declarată „cea mai mare campanie de împădurire din ultimii zece ani” și s-au pregătit spoturi publicitare și acțiuni de plantare în care cei mai importanți politicieni ai țării s-au lăsat filmați și fotografiați cu cazmaua în mână. Un reportaj Recorder.ro arată însă că „cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.

În replică, Ministrul Tanczos Barna spune că s-a împădurit aproximativ 80% din suprafața pe care și-a asuma campania „O pădure cât o țară”.

„Recorder a venit, într-adevăr, și, pe bună dreptate, a făcut o verificare. Două dintre acele puncte, cred că a fost pur și simplu, în momentul localizării, o greșeală. Una dintre localități, este, dincolo de drum, la 100 de metri, șantierul de plantare. Cu siguranță cel care a dat locația de GPS a greșit 100 de metri.”, a spus ministrul, la TVR.

În Misiunea Verde, la Europa FM, am căutat să aflăm de la Alex Nedea cât de mică a fost “cea mai mare campanie de împădurire din ultimii 10 ani”, anunțata de politicieni:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.