Confidenţialitate

Campania „O pădure cât o țară”. Ministrul Mediului spune că s-a atins 80% din țintă, jurnaliștii Recorder indică altceva

S-a atins 80% din ținta campaniei de anul trecut „O pădure cât o țară”, declară ministrul Mediului Tánczos Barna la Televiziunea Română.

Jurnaliștii Recorder au mers în mai multe județe unde ar fi trebuit plantați puieți în cadrul acestei campanii, iar ceea ce au descoperit ridică semne de întrebare privind numărul real al puieților plantați.

53 de milioane de puieți ar fi trebuit plantați în cursul anului 2020 în mai multe județe ale României. Ministerul Mediului a realizat o hartă online cu fiecare parcelă împădurită, iar reporterii Recorder au mers în teren la 11 dintre ele. În mai puțin de jumătate au găsit puieți plantați conform hărții Ministerului Mediului:

„Campania „O pădure cât o țară”, aici, în jurul meu, figurează că s-ar fiplantat 6.000 de puieți, în realitate nu e absolut nimic plantat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La postul public de televiziune, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat explicații:

„Recorder a venit, într-adevăr, și, pe bună dreptate, a făcut o verificare. Două dintre acele puncte, cred că a fost pur și simplu, în momentul localizării, o greșeală. Una dintre localități, este, dincolo de drum, la 100 de metri, șantierul de plantare. Cu siguranță cel care a dat locația de GPS a greșit 100 de metri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Tanczos Barna spune că s-a împădurit aproximativ 80% din suprafața pe care și-a asuma campania „O pădure cât o țară”:

„Din cauza panemiei, din cauza faptului că Ocolul nu s-a implicat, că nu și-a mai dat silința, nu s-a întâmplat, dar sunt 11.300 de hectare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu 13 ani, Parlamentul a votat o lege prin care statul era obligat să împădurească 2 milioane de hectare de teren până în anul 2035.

  • Sonia Teodoriu