Alertă la Casa Albă

Autoritățile americane sunt în alertă după ce un bărbat ar fi sărit gardul Casei Albe, gest urmat de un zgomot puternic.

În urmă cu puțin timp un bărbat a sărit gardul reședinței președintelui SUA chiar în momentul în care Barack Obama se pregătea să plece din clădire. Președintele SUA a fost întors din drum de serviciile de securitate.

Preşedintele Barack Obama şi familia sa urmau să plece cu elicopterul de la Casa Albă spre baza aeriană Andrews, pentru a lua avionul Air Force One spre Selma, în statul Alabama, unde se comemorează 50 de ani de la un marş pentru drepturile civice.

Jurnaliștii aflați la ora incidentului în Casa Albă au fost închiși într-o zonă sigură din aceasta și potrivit unor relatări ale acestora, citate de CNN, un zgomot puternic s-ar fi auzit în partea de sud a peluzei Casei Albe.

Pe Twitter au apărut imagini cu fum în apropierea Casei Albe. Există informații potrivit cărora în apropierea Casei Albe se degajă un fum negru de la o camionetă în flăcări a unui vânzător din zonă.

Vezi aici video cu fumul degajat lângă Casa Albă

USA Today scrie în ediţia online că alerta a fost declanşată după ce un câine special antrenat a detectat un vehicul suspect pe bulevardul Constituţiei.

Potrivit Reuters, serviciile de securitate nu dau semne că ar fi o problemă gravă, însă își mențin starea de alertă.

Vom reveni cu amănunte!