Confidenţialitate

Alertă într-o comună din Dolj, din cauza șacalilor, care au început să omoare animalele din curțile oamenilor. Ce spune Petre Daea | AUDIO

Este alertă într-o comună din Dolj, din cauza șacalilor.Joi noapte, haitele au intrat în curțile localnicilor și le-au ucis animalele. MinistRul Agriculturii cere măsuri imediate. „Nu trebuie să mai stăm să numărăm șacalii”, a spus Petre Daea.

Șacalii au fost văzuți în apropierea mai multor comune situate pe valea Dunării, dar acum  este pentru prima dată când haitele au pătruns în sat și au ucis 15 oi dintr-o gospodărie din localitatea Călărași, județul Dolj.

„Am ieșit afară la 3 noaptea și am auzit oile zbierând, am intrat în casă la soțul meu și i-am spus. A ieșit afară și când a ieșit erau oile toate doborâte jos, mieii morți, a zis că i-a distrus șacalii. Urlete, țipete, ca de copii mici, în fiecare noapte urlă aici lângă cimitir. De acum încolo nu cred că mai ies afară că avem toaleta în curte”, a povestit o femeie, citată de Gândul.ro.

MinistRul Petre Daea spune că trebuie redus numărul de șacali:

„Măsurile trebuie luate și aici nu mai trebuie să mai stăm, să numărăm șacalii, aici trebuie să reducem efectivul de șacali pentru că a crescut atât de mare și iată că au intrat în gospodării. Nu erau pe câmp efectivele care sunt la ora actuală, îi îngrijorează pe toți”

În ultimii ani, șacalii au atacat tot mai frecvent animale domestice: în Deltă, în Munții Macinului, dar și pe Valea Mureșului, în județul Arad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shuttertock

Citește și: Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Cum va ajuta introducerea lupilor la limitarea numărului de șacali în Munții Măcinului: „reproducerea șacalului este inhibată de prezenta lupului”| AUDIO