Confidenţialitate

Alertă în portul Constanța din cauza unui incendiu izbucnit la bordul unei nave | AUDIO

Alertă în portul Constanța după ce o navă străină, care urma să acosteze în dana de containere, a anunțat că la sala motoare a izbucnit un incendiu. Zeci de pompieri și salvatori SMURD au întâmpinat nava la mal pentru a interveni in vederea lichidării flăcărilor.

Incendiul a izbucnit în sala motoare a navei „Max”, sub pavilion Liberia, care venea din Ucraina pentru a descărca, la Constanța, mai multe containere.

În timpul manevrelor de intrare in port, s-a observat că din sala mașini se propagă un fum dens, văzut de la mare distanță. Comandantul a alertat autoritățile portuare. Echipajul, format din marinari turci, azeri, ucrainieni, a intervenit inițial cu mijloacele de la bord. S-a folosit de instalația specială cu bioxid de carbon.

Nava a fost adusă la mal cu ajutorul a două remorchere. Intre timp, în dana 52 au ajuns zeci de pompieri cu patru autospeciale de stingere, o autoscară, o mașină de preluare victime multiple, o autospeciala pentru interventii in cazul accidentelor chimice, patru ambulanțe SMURD și o autospecială de la Oil Terminal.

Numai că pompierii nu au putut interveni imediat ce vaporul a ancorat la dană. Pentru că este o navă străină, salvatorii au fost nevoiți să aștepte aprobarea proprietarului. Oricum, de la folosirea CO2, sala de motoare fusese inchisă pentru două ore, conform procedurilor. Nu au fost victime.  Navigația nu a fost pusă în pericol a transmis ANR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu