Alerta in Canada: Autoritatile cauta mai multi indivizi inarmati

Guvernul canadian a confirmat moartea unui militar si ranirea unui agent de pază de la Parlament. Atacuri armate au fost semnalate în cel puţin trei zone din Ottawa: la Memorialul Naţional de război, la sediul Parlamentului şi în centrul comercial Rideau. Un presupus atacator a murit în schimbul de focuri cu poliţia, la Parlament. Acesta purta văl islamic, ceea ce sugerează că este vorba de un complot terorist islamist, probabil al grupării Stat Islamic în Irak şi Levant, afirmă surse din cadrul poliţiei.

Inainte de atacuri, Guvernul Canadei sporise nivelul de alertă antiteroristă, după un incident islamist petrecut luni. Atunci, un militant islamist a atacat cu maşina doi militari canadieni, omorându-l pe unul dintre ei. Atacatorul a fost ucis în schimbul de focuri cu poliţia.

Biroul Federal american de Investigaţii a avertizat ca membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri privind comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada. De curind ar fi fost interceptate conversaţii ale unor membri ai grupului terorist Stat Islamic care analizau posibilitatea comiterii unor atacuri la unităţi militare din cele doua tari.

FBI a cerut autorităţilor să fie vigilente, precizând că oferă asistenţă serviciilor de securitate canadiene.