Confidenţialitate

Alertă de tsunami în Creta, după un nou cutremur care a zguduit insula

Avertizare de tsunami în Creta, după un nou cutremur puternic înregistrat în insula grecească. Specialiștii de la de Institutul Seismologic Euro-Mediteranean spun că e vorba de o măsură de precauție și au estimat că, dacă va avea loc într-adevăr un tsunami, acesta va fi unul de mici dimensiuni.

Noul cutremur din Creta a avut loc la scurt timp după ora 12:00, a avut magnitudinea de 6,3. Însă, focarul se află în mare și nu pe uscat și a provocat pagube limitate în estul Cretei.

Cu toate acestea, forțele de Protecție Civilă au fost activate imediat pentru a face față consecințelor cutremurului. Cutremurul a avut loc la o adâncime de opt kilometri și a fost resimțit puternic în Creta, Rodos, dar și în alte insule din Marea Egee. Undele de șoc au ajuns și în regiunea Attica, unde se află capitala Atena.

Acum, poliția elenă patrulează în zona de coastă, unde se fac pregătiri pentru posibilitatea apariției unui tsunami.

Alerta de Tsunami a fost inițial o măsură de precauție. Ulterior, un membru al Comitetului de evaluare a riscului de cutremur din Grecia a transmis următorul mesaj: „UN MIC TSUNAMI SE DEZVOLTĂ ÎN SUDUL CRETEI, ÎNDEPĂRTAȚI-VĂ DE COASTĂ!”.