Confidenţialitate

Locale 2020: Cum pot vota alegătorii cu simptome Covid | AUDIO

Alegătorii care vor avea febră peste 37,3 sau alte semne de infecții respiratorii pot vota pe 27 septembrie în secții, dar după ei, cabina și urna folosite vor fi dedicate celor bolnavi.

Ministrul Sănănății, Nelu Tătaru, a explicat că a stabilit, împreună cu ministrul de Interne, regulile de votare a primarilor.

“Va avea prioritate, va merge direct către o urmă și o cabină de vot dedicată din acel moment. Dacă până în acel moment, nu a fost persoană febrilă sau cu simptome respiratorii, se alege una din urne, cea mai apropiată, și va deveni din acel moment, și urnă, dar și cabină de vot dedicată.

Acea cabină de vot dedicată este cabina de vot în care vor merge, din acel moment, doar cei care vin cu simptomatologie respiratorie sau care prezintă subfebrilități sau febră. Acolo se va dezinfecta după fiecare participare a fiecărui votant care prezentă astfel de simptome”, a explicat Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și la aceste alegeri locale, angajații Ministerului de Interne vor merge cu urna mobile la cei care nu se pot deplasa.

“Această urnă mobilă va merge cu personal care va avea echipament, mască, mănuși, dezinfectant. Va merge întâi la cei care au solicitat urna mobilă, care au patologie non-Covid, urmând, secundar, cei care se află în carantină, apoi cei care se află în izolare pentru patologie Covid”, a continuat ministrul Sănănății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În secțiile de votare, toată lumea va purta mască, iar autoritățile vor pune la dispoziția alegătorilor dezinfectant.