Confidenţialitate

Alegeri SUA: Rolling Stones îi cere lui Trump să nu mai folosească melodiile trupei – VIDEO

Rolling Stones i-a cerut miercuri candidatului republican la președinția Statelor Unite Donald Trump să nu mai folosească melodiile trupei pentru campania sa, după ce și alți artiști printre care Adele și R.E.M. i-au solicitat același lucru, relatează Reuters.

“Rolling Stones nu au dat niciodată permisiunea campaniei lui Trump să îi utilizeze cântecele și au cerut să înceteze imediat folosirea lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al trupei într-un comunicat.

Un reprezentant al campaniei lui Trump nu a răspuns miercuri la o cerere pentru a comenta, notează Reuters.

Înaintea mitingului de campanie al lui Trump la Carmel în Indiana, marți, a fost cântată piesa trupei Rolling Stones din 1969 “You Can’t Always Get What You Want” de cel puțin patru ori.

https://www.youtube.com/watch?v=MNVsm4kyds8

Alături de piese pop și rock, campania lui Trump cântă de asemenea melodii de succes de pe Broadway și muzică de operă înaintea mitingurilor electorale.

Cântăreața britanică Adele a declarat în februarie că nu a dat nimănui permisiunea să îi folosească muzica pentru campanii politice, după ce Trump a cântat hitul ei din 2011 “Rolling in the Deep” la mitinguri în Iowa, amintește Reuters.

Potrivit revistei Politico, campania lui Trump a fost netulburată și a folosit tema muzicală “Skyfall” înregistrată de Adele pentru filmul din seria “James Bond” la un miting în Little Rock, Arkansas, la două zile după declarația ei.

Rockerii de la R.E.M. l-au criticat pe Trump pentru utilizarea hitului lor “It’s the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)” la un miting anul trecut.

Sursă: Agerpres