Confidenţialitate

Alegeri parlamentare: Ultima zi de campanie electorală

Vineri este ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Partidele politice trebuie să își încheie acțiunile de promovare până sâmbătă, la ora 7.00.

Campania electorală pentru scrutinul parlamentar s-a desfăşurat în condiţii stricte, impuse de starea de alertă de pe teritoriul României, declarată în contextul pandemiei de coronavirus.

Duminică, românii sunt aşteptaţi la urne să îşi aleagă viitorii senatori şi deputaţi, pentru un mandat de 4 ani, amintește Agerpres.

Scrutinul de duminică se desfăşoară cu mai multe localităţi carantinate din cauza ratei ridicate de infectare cu SARS-CoV-2.

Guvernul ar urma să simplifice, vineri, regulile sanitare pentru ziua votului. Potrivit premierului Ludovic Orban, locuitorii nu vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se prezenta la urne duminică.

De asemenea, sunt candidaţi infectați cu SARS-CoV-2 care se află în izolare la domiciliu, printre care și liderul USR, Dan Barna.

În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura pe parcursul a două zile, anume sâmbătă şi duminică. Aproape 750 de secţii de votare sunt organizate în diaspora. Ministerul Afacerilor Externe a lansat, joi, o hartă interactivă și un call-center dedicat alegătorilor.

Pe teritoriul României, scrutinul va fi organizat duminică, între orele 7.00 şi 21.00.