Orban: În localităţile carantinate, se va putea merge la vot fără declaraţie pe proprie răspundere

Premierul a declarat, joi seară, că în localităţile aflate în carantină se va putea merge la vot, duminică, fără declaraţii pe proprie răspundere.

„Exercitarea dreptului de vot trebuie să fie neîngrădită şi în zonele de carantinare. Orice cetăţean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a se duce la secţia de vot şi să voteze, fără să dea declaraţii. E ziua votului, toată lumea ştie că oamenii merg să-şi exercite dreptul de vot. Avem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU, n.r.) în cursul zilei de mâine, înainte de şedinţa de guvern, după care în şedinţa de guvern vom transpune propunerea CNSU în modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă”, a explicat Ludovic Orban la Digi 24.

Șeful executivului a ținut să precizeze că persoanele care sunt carantinate ca urmare a unei decizii a DSP nu trebuie să înţeleagă că pot ieşi din casă şi să meargă la urne.

„E clar că omul iese din casă să se ducă să voteze. Aş face o diferenţă, să nu se înţeleagă că cei care sunt carantinaţi pot să se ducă să voteze. Cei care sunt carantinaţi ca urmare a unei decizii a DSP trebuie să stea la domiciliu sau în locaţia unde şi-au stabilit carantina. Ei îşi vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă”, a adăugat Ludovic Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS