Confidenţialitate

Alegeri parlamentare: Aproape 20% dintre alegători au votat până la ora 15 | AUDIO

Aproximativ 3,5 milioane de români din țară, au votat până la ora 15, pentru alegerea parlamentarilor care ne vor face legile în următorii 4 ani. Se înregistrează astfel, o prezență de 20 la sută.

Procentul este cu peste 4  mai mic,  la aceeași oră, decât la scrutinul precedent, cel din 2016.

În străinătate au votat până acum, aproape 170 de mii de români, inclusiv prin corespondență.

Anca Grădinaru relatează despre situația de la ora 15: ”În țară, cei mai  harnici au fost până acum, locuitorii din Mehedinți. Peste un sfert dintre ei au votat, urmați de alegătorii din Teleorman. La capătul clasamentului se află locuitorii din Vaslui, Arad, Ialomița și Caraș Severin. În Capitală, prezența la vot în urmă cu doar câteva minute era de aproximativ 19%. În străinătate, au votat ieri și astăzi aproximativ 170 de mii de conaționali. Dat fiind că la scutinul similar precedent au votat ,în final, 106 mii de români din alte țări, sunt șanse ca acum, procentul românilor din diaspora care optează pentru viitorii aleși să fie cel puțin dublu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O prezență aparte la vot se înregistrează în Republica Moldova, unde peste 25 de mii de cetățeni și-au ales deja candidații preferați.

Sunt cozi la mai multe secții de  votare din Chișinău.

În Republica Moldova, au fost deschise la acest scrutin 30 de secții. La scutinul similar din 2016, prezența românilor din Republica Moldova a fost la final de 44 la sută.

”Făceți-vă timp să veniți să votați. Așa-i? Doamne ajută! Să fie într-un ceas bun!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.