Alegeri municipale Franta – partidele de stanga pierd increderea alegatorilor, cele de dreapta aduna aproape 47% din voturi

Potrivit sondajelor, și la Primăria Paris pe primul loc se află candidata Uniunii pentru o Mișcare Populară.

Guvernul socialist din Franța pierde încrederea alegătorilor – partidele de stânga au reușit să obțină aproximativ 38% din voturi la alegerile municipale.

Surpriza vine din partea dreptei care a adunat aproape 47% din sufragii, potrivit rezultatelor parțiale.

Potrivit primelor rezultate realizate la ieșirea de la urne, dreapta a obtinut 46,54%, partidele de stânga au fost preferate de 37,74%, iar extrema dreaptă – condusă de Marine le Pen a reușit să adune 4,65% din sufragii.

Primul tur al alegerilor municipale din Franța nu a prezentat însă interes pentru cetățenii Hexagonului, absenteismul fiind foarte ridicat, după cum a remarcat ministrul de interne Manuel Valls.

Este, în mod incontestabil, un mesaj transmis de către alegători care ar trebui auzit de toți oficialii, a precizat acesta.

În urma alegerilor pentru primăria Parisului, pe primul loc s-ar afla candidaata din partea Uniunii pentru o Mișcare Populară. Ea ar fi obţinut 35,8 %din voturi, față de aproximativ 34% cât ar fi adunat contra candidata sa socialistă.

Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe 30 martie.