ALEGERI MOLDOVA: Maia Sandu cere demisia ministrului de Externe şi a preşedintelui Comisiei Electorale

Maia Sandu cere demisia ministrului de Externe, Andrei Galbur, şi a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, pentru modul de organizare în diasporă al alegerilor.

“La Londra, în secţia de vot Stratford , s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetăţeni aşteaptă afară pentru a vota. Cer demisia ministrului Afacerilor Externe şi a preşedintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru,” a declarat Maia Sandu.

Candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova anunţă că depune plângere penală împotriva acestora pentru obstrucţionarea dreptului de vot.

La mai multe secţii de votare din majoritatea oraşelor europene s-au format cozi imense.

Buletine de vot s-au epuizate deja la secțiile din Stratford, Dublin și Bologna și sunt în curs de epuizare la Moscova, București și Frankfurt, potrivit portalului Unimedia.

Peste 100.000 de cetățeni moldoveni au votat la secțiile deschise în străinătate, până la ora 17:30, cu mult peste numărul înregistrat în primul tur, când până la această oră votaseră 60.000 de moldoveni aflați peste hotare, scriu jurnalistii Unimedia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS