Alegeri locale 2016: Marian Vanghelie își depune candidatura la Primăria Sectorului 5

Marian VangheliePrimarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, anunță că își depune candidatura pentru un nou mandat la Primărie. Trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupție, Marian Vanghelie a declarat pentru News.ro că a strâns aproximativ 10.000 de semnături de susținere.  El va candida din partea PDS, Partidul Dreptății Sociale, în fruntea căruia se află.

 

”Am strâns în jur de 10.000 de semnături. Nu ştiu exact. Nu m-am ocupat. Depunem la toate primăriile de sector astăzi candidaturile. La Primăria Generală a Capitalei îşi va depune candidatura Adrian Severin”, a declarat, pentru News.ro, Marian Vanghelie.

Pentru a-şi depune candidatura la Primăria Sectorului 5, Marian Vanghelie are nevoie de 2.484 de semnături de susţinere, adică 1% din numărul alegătorilor din sector.

Marian Vanghelie este judecat sub control judiciar, din decembrie, după ce a fost în arest preventiv şi în arest la domiciliu mai multe luni.  Procurorii DNA susține că în perioada 2006 – 2014, în calitate de primar al Sectorului 5, ar fi cerut şi ar fi primit de la omul de afaceri Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, pentru a favoriza firmele acestuia.

Candidatul PDS la Primăria Capitalei este Adrian Severin, condamnat în primă instanță la închisoare cu executare

adrian severinTot din partea PDS va candida la Primăria Capitalei și Adrian Severin, condamnat în primă instanță la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare. 

Fostul europarlamentar a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență, după ce în decembrie 2010 – martie 2011 a fost înregistrat de doi jurnaliști de la publicația britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigație sub acoperire, cînd accepta să i se plăteasca 100.000 euro anual, în schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Adrian Severin își va depune candidatura marți la ora 18.00.

Marţi este ultima zi când pot fi depuse candidaturi pentru alegerile locale din 5 iunie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS