Confidenţialitate

Alegeri locale 2016 în Sibiu: Un dansator, un polițist și un alpinist intră în cursa pentru Primăria Sibiului

15 persoane și-au depus candidaturile la Biroul Electoral Municipal Sibiu pentru Primăria Sibiului. Între ei se află primul român care a ajuns pe Everest, un dansator, un polițist, un fost luptător în Bosnia, dar și profesori.

Aceștia vor încerca să câștige primăria Sibiului, condusă aproape 15 ani de președintele Klaus Iohannis. Cei mai mulți dintre candidați nu au deținut până în prezent funcții în administrație.

Primul român care a ajuns pe Everest, Teodor Tulpan, şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sibiului, din partea Partidului Ecologist Român. Expediția sibianului, cunoscut drept Fane, a avut loc în 2003.

În cursa intră și actualul primar interimar al Sibiului, Astrid Fodor. Aceasta a preluat mandatul după ce Klaus Iohannis a fost ales președinte al României.

Candidații la Primăria Sibiului, în ordinea în care s-au înscris la BEM Sibiu:

Ana Alexandrina Matei – candidat independent. Are 63 de ani şi este profesor. Aceasta predă contabilitate la un liceu din oraş, dar este şi auditor financiar.

Astrid Cora Fodor – candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România – FDGR. Este de profesie economist, iar în prezent este primar interimar al Sibiului. Astrid Fodor are 63 de ani, iar din 2008 până în 2014 a deținut funcţia de viceprimar din partea FDGR şi a lucrat cu Klaus Iohannis. În momentul în care Iohannis a câşitgat alegerile prezidenţiale, Astrid Fodor a fost aleasă primar interimar de către Consiliul Local Sibiu.

Daniel Gălan – candidatul UNPR. Este fost militar, în prezent întreprinzător particular. Are 46 de ani şi a luptat în Bosnia în 1997, iar acum este pentru prima dată într-un partid politic.

Ovidiu Ioan Sitterli – candidatul PSD. De profesie jurist, Ovidiu Ioan Sitterli a fost prefect al Sibiului până la începutul lunii martie. Și-a dat demisia din această funcție, anunțând că se va implica în campania electorală. Ovidiu Ioan Sitterli a fost anterior director al Direcţiei de Muncă şi Prestaţii Sociale. Ovidiu Ioan Sitterli este finul de cununie al preşedintelui PSD Sibiu, Ioan Cindrea, care deschide lista de candidaţi PSD pentru Consiliul Judeţean Sibiu.

Lucian Liviu Tancă – candidat independent. Lucian Liviu Tancă este agent şef la Poliţia de Proximitate Sibiu, are 44 de ani şi este căsătorit.

Ioan Ştefan Zară – candidat independent. De profesie inginer, Ioan Ștefan Zară este cel mai tânăr candidat – are 29 de ani. În prezent lucrează ca agent de asigurări.

Răzvan Codruţ Pop – candidatul PNL. Este de profesie istoric și are 34 de ani. Până pe 1 martie, acesta a fost director al Direcţiei Judeţene de Cultură Sibiu, dar s-a autosuspendat pentru a se putea implica în campania electorală. Anterior, a fost, printre altele, consilier personal al ministrului Justiţiei şi consilier personal al ministrului Culturii.

Ovidiu Zeicu – candidatul PPU (social-liberal) – Partidul Puterii Umaniste. Ovidiu Zeicu are 38 de ani, este căsătorit şi este dansator al Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului.

Ioan Gligor – candidatul PMP este fost militar.

Gheorghiţa Cîrstoiu – candidatul PDS (Partidul Dreptății Sociale, condus de Marian Vanghelie). Gheorghiţa Cîrstoiu este de profesie medic.

Marius Popescu – este candidatul ALDE.

Lucian Gabriel Piţu – este candidatul PSRO, partid condus de Mircea Geoană. Lucian Gabriel Piţu este absolvent de Teologie,  dar a lucrat toată viaţa în alte domenii, în prezent fiind întreprinzător particular.

Eugenia Florescu – candidatul PRU, este fostă judecătoare, în prezent cadru didactic la Facultatea de Drept din Sibiu.