Confidenţialitate

Alegeri locale 2016 în Caraș-Severin: 11 candidați la Primăria Reșița

Locuitorii din Reșița vor avea un nou primar, după alegerile din 5 iunie. Motivul: primarul ales în urmă cu 4 ani, Mihai Stepanescu, nu a mai putut candida, din cauza anchetelor penale în care a fost implicat.

Mihai Stepanescu a fost reținut de procurorii DNA în noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită. La câteva zile după ce a fost reținut a demisionat atât din funcția de primar al municipiului Reșița, cât și din cea de președinte executiv al PSD Caraș-Severin.  În aprilie 2016, Mihai Stepanescu a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani de închisoare cu executare.

Atribuțiile sale de primar au fost preluate acum de viceprimarul PSD Ioan Crina. De altfel, el este acum candidatul PSD la primăria Reșița.

Ioan Crina are 10 contracandidați la primărie.

PNL l-a aruncat în cursă pe Ioan Popa, considerat cel mai bogat om de afaceri din Caraș-Severin. Acesta are mai multe afaceri în industria alimentară și turism, iar în Reșița este cunoscut drept ”Nelu Tăițelu”.

Ceilalți candidați la Primăria Reșița sunt: Paul Purea (PMP), Lucian Ionescu (PNŢCD), Ionela Kovacs (ALDE), Paul Vasile Ovidiu (Partidul Verde).

În cursă s-au mai înscris Anca Georgeta Almăjan (PPU-sl) Sergiu Caplea (PSR), Gheorghe Jenar (UNPR), Narcis Lazăr (PND) şi Laurenţiu Bora, candidat independent.