Alegeri locale 2016 în Bihor: 6 candidați în cursa pentru Primăria Oradea

 

La alegerile din 5 iunie s-au înscris șase candidați pentru Primăria Oradea, inclusiv actualul primar.

Așadar PNL îl aruncă în cursă pe Ilie Bolojan, actualul primar în Oradea și unul dintre favoriții competiției electorale. Din partea PSD va candida Adelina Coste.

ALDE mizează pe Ștefan Herchi, iar PMP pe Horea Vușcan.

Mișcarea Populară l-a aruncat în cursa electorală pe Horea Vușcan, în pofida condamnării sale la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă. În 2003 a provocat un accident rutier soldat cu trei morți. Instanța l-a obligat pe acesta să plătească daune de 200.000 de euro despăgubiri pentru familiile victimelor. Horea Vușcan a declarat că acest subiect nu ar trebui să mai aibă relevanță, pentru că ”am plătit moral, civil, social și financiar”.

Horea Vușcan a mai fost în atenția presei și în 2013 după ce a cerut public legalizarea consumului de marijuana, pe motiv că este recomandată și în Biblie:

„Pentru persoanele religioase pot să spun că inclusiv Biblia încurajează consumul de canabis. Citez din Facerea 1.29: Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânța în el. Acestea vor fi hrana voastră”. Eu pot sa interpretez ca si marijuana este inclusa aici”, a declarat Horea Vușcan, citat de ebihoreanul.ro.

UDMR l-a aruncat în cursă pe Huszar Istvan și PPMT pe Zatyko Gyula.

Mai multe partide au depus însă liste pentru Consiliul Local. Pe lângă PNL, PSD, ALDE, PMP, UDMR și PPMT au mai depus liste UNPR şi M10. Listele PRM au fost respinse din cauză că partidul nu a adunat suficiente semnături de susţinere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS