Confidenţialitate

Alegeri în Republica Moldova: Peste 42% dintre cetățenii cu drept de vot au fost deja la urne

Secțiile de vot sunt deschise până la ora 21. Actualul președinte, Igor Dodon, candidează pentru un nou mandat, iar fostul premier Maia Sandu este principalul său contracandidat.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

Potrivit datelor comunicate de Comisia Electorală Centrală, până la această oră au votat peste 42% dintre cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova și din diaspora. În capitala Chișinău au votat până la această oră 41.26% dintre cetățeni.

La ora 12, într-o declarație făcută presei, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Şarban, a spus că este o prezență record în diapora, numărul votanților fiind triplu față de primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Tendința se menține în continuare, fiind cozi formate la mai multe secții de votare din diaspora, după cum arată imaginile care circulă pe rețelele sociale.