Confidenţialitate

Alegeri în Republica Moldova: Peste 17% dintre moldoveni au votat până acum

Potrivit datelor comunicate de Comisia Electorală Centrală, până la această oră au votat peste 17% dintre cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova. Cei mai mulți votanți (aproape 42%) sunt cei cu vârste între 56 și 70 ani, o tendință care se menține de la primele ore de vot. Din diaspora au votat aroape 65.000 de persoane.

Actualul președinte, Igor Dodon, candidează pentru un nou mandat, iar fostul premier Maia Sandu este principalul său contracandidat.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt monitorizate duminică de mai puțini observatori OSCE decât până acum, din cauza pandemiei de COVID.

În plus, nicio delegație parlamentară europeană nu este azi peste Prut. Președintele Delegației Parlamentului Uniunii la Comitetul Parlamentar de asociere UE Republica Moldova, Siegfried Mureșan, spune că alegerile din Republica Moldova vor totuși urmărite cu mare atenție de Bruxelles.