Alegeri în MAREA BRITANIE: Conservatorii au obţinut cele mai multe voturi, dar sub aşteptări

Potrivit sondajelor la ieşierea de la urne, Conservatorii au obţinut cele mai multe voturi în alegerile legislative anticipate, dar sub aşteptări.

Doar 12 parlamentari ar urma să-i separe pe conservatori de o majoritate absolută. Premierul Theresa May spera să obţină o majoritate confortabilă, care să îi permită o poziţie mult mai fermă în negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Sondajele arată însă că, deşi a obţinut cele mai multe voturi, partidul doamnei May s-ar putea găsi pe o poziţie mult mai fragilă decât înaintea alegerilor anticipate.  Conservatorii ar urma să obţină 314 parlamentari, prin comparaţie cu cei 330 de parlamentari care au format o majoritate guvernamentală înainte de convocarea alegerilor anticipate de către Theresa May.

Theresa May ar putea fi nevoită să formeze o coaliţie pentru a rămâne la guvernare.

Potrivit BBC, Partidul Conservator ar putea obţine 314 locuri, iar Partidul Laburist, 266. Surprinzător, sondajul arată că UKIP nu obţine niciun loc în parlament.  Rezultatele sondajelor trebuie privite rezervă deoarece, în cazul referendumului privind BREXIT-ul, acestea s-au dovedit a fi diferite de rezultatul votului. La fel s-a întâmplat la alegerile parlamentare din 2015 când conservatorii au obţinut mai multe voturi decât estimaseră sondajele.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS