Confidenţialitate

Alegeri europarlamentare. 32% dintre numele propuse pe liste de partide și alianțe sunt femei / Cele mai comune profesii ale candidaților | AUDIO

Mai puțin de două luni până la alegerile europarlamentare, iar 32% dintre numele care au fost propuse de partide pe liste sunt femei. Dacă ne uităm la cele mai întâlnite „ocupații”… avem directori, deputați, antreprenori sau avocați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din datele analizate de Expert Forum, pe listele pentru alegerile din iunie, partidele şi alianţele electorale au propus 171 de candidate (32%) și 364 de candidați (68%).

Cele mai multe candidate se regăsesc pe listele REPER, AUR şi SOS România…Urmează  PSD+PNL, Alianţa Dreapta Unită… 35% candidate. La UDMR procentul candidatelor se ridică la 30%, iar la PUSL la 23%.

Potrivit analizei Expert Forum, 10 din 15 partide sau alianţe au inclus o femeie în primele trei locuri.

Printre „meseriile” celor care se află pe listă regăsim candidați care vor să-și păstreze fotoliul de europarmantar, deputați din legislativul de la București, aleși locali, antreprenori sau avocați.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Donald Trump, proces penal istoric. Fostul președinte american, chemat în fața justiției în cazul sumelor plătite unei foste actrițe de filme pentru adulţi | AUDIO