ALDE își alege candidatul pentru Palatul Cotroceni

ALDE își alege, miercuri, candidatul la alegerile prezidențiale. Varujan Vosganian a anunțat că partidul îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat pentru un mandat la Cotroceni, după ce social-democrații au ales-o pe Viorica Dăncilă prezidențiabilul PSD.

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților se reunește, marți, în ședințele Biroului Politic Executiv (BPEx) și Delegația Permanentă Națională (DPN), pentru a-și alege candidatul la prezidențiale. Evenimentul are loc la Parlament, notează Mediafax.

Varujan Vosganian a declarat că ALDE mai mult ca sigur îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidențiale, după ce PSD a desemnat-o pe Viorica Dăncilă pentru un mandat la Cotroceni. El a precizat că este mirat de faptul că Dăncilă vorbește despre responsabilitate, în condițiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidențiabilului.

Vicepreședintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul și-a pierdut încrederea în partenerul de coaliție.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți de către social-democrați, să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS