Confidenţialitate

ALBA: Zăpadă abundentă pe pârtiile Șureanu și Arieșeni

Starea pârtiilor de la Şureanu, în Munţii Sebeşului și de la Arieşeni, în Munţii Apuseni, este excelentă.

Zăpada este abundentă, iar condiţiile de schi sunt neaşteptat de bune la acest sfârşit de săptămână.

Astfel, la Şureanu, pe domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din ţară, la peste 2.000 de metri, vor fi deschise la acest sfârşit de săptămână 7 din cele 9 pârtii.

„Stratul de zăpadă este uriaş, atât pe pârtii, cât şi în afara lor, iar calitatea acestuia este impecabilă. Se poate schia, aşadar, fără nici un fel de problemă”, a declarat Rareş Tileagă.

Unica problemă este, potrivit acestuia, starea drumului, în special de la mănăstirea Oaşa până în Poarta Raiului, cu gropi, gheaţă, noroi.

Tronsonul lacul Oaşa – Luncile Prigoanei (12 kilometri) este în mare parte lipsit de zăpadă. În schimb, este încărcat de gropi şi de gheaţă.

Nu sunt necesare lanţurile. În schimb, tronsonul Luncile Prigoanei – Poarta Raiului (4 kilometri) e imposibil de parcurs fără lanţuri. E plin de gheaţă şi zăpadă, iar condiţiile de drum se vor înrăutăţi dacă va ninge abundent. Situaţia este, însă, mult mai bună privind ultima porţiune de drum, de la Poarta Raiului până la pârtii (2 kilometri). În ansamblu, aşadar, situaţia accesului spre pârtii este problematică”, a spus Tileagă.

“În continuare starea pârtiilor este bună, prezentând un strat de zăpadă suficient. E posibil ca ploile anunţate pentru acest weekend să afecteze calitatea zăpezii, însă situaţia se va remedia săptămâna viitoare, când temperatura se va răci, iar ninsorile vor începe din nou”, a adăugat Tileagă.

La Arieşeni, la 1.400 de metri altitudine, sunt disponibile două pârtii, în lungime totală de doi kilometri.