ALBA: S-a extins focarul de coronavirus de la fabrica de înghețată din Sebeș

Focarul de coronavirus de la fabrica de înghețată din Sebeș, județul Alba, se extinde. Numărul infectaților s-a dublat și a depășit 80, din care 55 de angajați.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că ancheta epidemiologică este în desfășurare, fiind făcute până acum aproape 1.000 de teste.

Ancheta epidemiologică a vizat persoane din 7 localități ale județului Alba, în încercarea a identifica toți contacții angajaților confirmați pozitiv și a preveni răspândirea infectării.
Până acum, au fost confirmați pozitiv 55 de angajați ai fabricii de înghețată din Sebeș dintr-un total de peste 350, la care se adaugă aproximativ 30 de contacți ai acestora.

„Agentul economic nu funcționează, va funcționa în regim de avarie, cu personal redus de 3 ori față de numărul normal”, a spus Sinea.

DSP Alba a început cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 pentru stingerea focarului de la fabrica de înghețată, unde 47 de persoane, angajați și membri ai familiilor acestora, au fost confirmați pozitiv.

Focarul de COVID-19 a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute la o fabrică de înghețată din Sebeș. Fabrica a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare. Reprezentanții DSP Alba spuneau atunci că angajații nu poartă echipamentele de protecție, deși le-au primit de la angajator.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS