Alba: Mai multe școli vor avea cataloage digitale

În cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018, 18 școli din municipiu vor fi dotate cu Cataloage Electronice, cu ajutorul cărora părinții vor vedea notele și absențele copiilor.

De asemenea, elevii vor avea acces la materiale educaționale, iar 700 de profesori vor primi tablete performante, prin protocolul de colaborare încheiat între Primăria Alba Iulia și o companie în domeniu.

Soluția propusă de companie va fi implementată în mod gratuit, în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018 și presupune testarea de soluţii inteligente din domeniul educaţiei.

Mai exact, este vorba despre un pachet de management şcolar tip Catalog Electronic care să facă posibile comunicaţii rapide şi sigure între toate părţile implicate în procesul educaţional, pentru a aduce mai aproape factorii de decizie, elevii, profesorii şi părinţii.

Astfel, actul de învăţământ va fi transformat într-unul digital şi performant, care să contribuie la creşterea calităţii procesului educaţional şi la scăderea abandonului şcolar.

Sunt puse la dispoziție 700 de pachete care includ accesul la Catalogul Electronic, o tabletă şi un canal de comunicaţii de date 3G pentru directori, profesori şi secretari ai unităţilor de învăţământ.

Soluţia prezintă avantaje deosebite, prin generarea de rapoarte educaţionale și accesul la circa 9.000 de materiale şcolare necesare în procesul educaţional.

Aceasta va putea fi utilizată gratuit pe parcursul întregului an şcolar curent, mai exact până la 30 septembrie 2018.

Sursă foto: adevarul.ro
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS