Alba Iulia: Sute de persoane au asistat la repetițiile pentru parada de Ziua Națională

Sute de persoane au asistat astăzi la Alba Iulia la repetițiile pentru parada militară de Ziua Națională.

Peste 1200 de militari vor defila și mâine, începând cu ora 13.00, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, din Alba Iulia. Circulația va fi închisă timp de câteva ore.

Manifestările dedicate Zilei Naționale vor începe la Alba Iulia, dimineața, după ora 9.00, cu depuneri de coroane de flori la statuia lui Iuliu Maniu, cea a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria și Statuia lui Mihai Viteazul. La ora 12.00, va avea loc o slujbă în curtea Catedralei reîntregirii, iar o oră mai târziu, se va da startul paradei militare.

Pe bulevardul 1 Decembrie din Alba Iulia, vor defila 1200 de militari și 60 de vehicule ale poliției și armatei, dar și avioane.

După paradă, de la ora 14.00, va avea loc un spectacol de muzică populară în aer liber, pe Latura de vest a Cetății Alba Carolina. Tot acolo, are loc un târg național al meșterilor populari.

Spre seară, de la 19.30, va începe un concert susținut de trupa Voltaj. După tragedia de la clubul Colectiv, autoritățile din Alba Iulia au renunțat la focurile de artificii, iar spectacolul pirotehnic va fi înlocuit cu unul de lasere și lumini.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS