ALBA IULIA: S-a deschis Museikon, primul muzeu de artă religioasă

La Alba Iulia s-a deschis Museikon, un muzeu de artă religioasă ce găzduiește peste 5.000 de obiecte de patrimoniu, ateliere de pictură și tipografie.

Într-o clădire monument care a fost, în trecut, primul spital militar din România vizitatorii pot admira cea mai importantă colecție de artă religioasă din Transilvania, patrimoniul fiind format din piese de tezaur, icoane pe lemn și sticlă, diverse obiecte de cult și cărți vechi.

Mai mult, Museikon oferă publicului și un pachet de servicii culturale care cuprinde ateliere de creație, transmite corespondentul Europa FM, Ioana Sfârlea.

Astfel, cei care îi trec pragul, au posibilitatea să picteze icoane pe care le pot lua acasă, dar și să redacteze texte cu ajutorul unei piese tipografice similară celor folosite în secolele XVII-XVIII.

Muzeul va fi deschis gratuit pentru public pe tot parcursul lunii decembrie și va funcționa după programul Muzeului Național al Unirii aflat în apropiere, iar începând cu luna ianuarie se va intra pe bază de bilet.

Sursă foto: Ioana Sfârlea
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS