Confidenţialitate

ALBA IULIA: Pensiune amendată, după ce mai mulți clienți s-au îmbolnăvit de Revelion

O pensiune din Alba Iulia are activitatea suspendată și a primit o amendă de 5000 de lei pentru că și-a îmbolnăvit o parte dintre clienți, de Revelion.

După ce 19 persoane care au sărbătorit Revelionul la restaurantul unei pensiuni din Alba Iulia s-au prezentat la spital cu probleme digestive, grețuri și vărsături, Direcția de Sănătate Publică a județului a deschis o anchetă epidemiologică și a efectuat o acțiune de control.

În urma analizelor de laborator a fost depistată bacteria stafilococ pe mâinile a doi angajați, pe blatul de feliat mezeluri, pe un cuțit pentru feliat, dar și în trei produse consumate: icre, pastramă și bulgărași de brânză cu verdețuri.

În consecință, s-a dispus suspendarea activității sălii de evenimente până la remedierea deficiențelor și aplicarea unei amenzi în valoare de 5.000 de lei.

Potrivit directorului instituției de control, administratorul unității are obligația să efectueze controlul tuturor angajaților, prin analize de coprocultură și exudat, dar și să efectueze igienizarea localului și a bucătăriei, a suprafețelor de lucru și veselei.

După realizarea acestora se vor preleva din nou probe de sanitație, iar dacă vor ieși corespunzătoare, activitatea unității va putea fi reluată.