Confidenţialitate

Alba Iulia: Ministrul Sănătății anunță construcția unor secții de oncologie și cardiologie pentru Spitalul Județean cu bani din PNRR

O nouă secție de oncologie și cardiologie va fi construit la Alba Iulia prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Costul se ridică la aproape 50 de milioane de euro.

Cu bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, și la Alba Iulia se va ridica o clădire spitalicească nouă, pentru relocarea și modernizarea activității secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, dar și pentru înființarea unui compartiment de cardiologie intervențională.

Confirmarea investiției a venit joi, prin vocea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a anunțat lista celor 27 de spitale ce se vor construi în România, până în anul 2026.

La Alba Iulia vorbim, practic, de un nou spital de oncologie și cardiologie intervențională, în valoare de 46 de milioane de euro, 95% finanțare nerambursabilă, prin PNRR, iar 5% va fi contribuția Consiliului Județean Alba.

Noua clădire va avea cinci etaje și un heliport, fiind unită printr-o pasarelă de clădirea vechiului Spital Județean de Urgență Alba Iulia.

Astfel, cea mai importantă unitate spitalicească din județ va avea o nouă și modernă secție de Oncologie și un compartiment de Cardiologie intervențională, ambele dotate cu echipamentul și aparatura medicală necesare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alexandru Rafila: Nu vor exista restricții ca în pandemie. Școlile rămân deschise. Vârful este prognozat pentru prima săptămână din februarie | VIDEO