ALBA IULIA: Cetatea Alba Carolina se va umple de soldați romani

1 Mai este ultima zi a festivalului roman Apulum, care are loc în Cetatea Alba Carolina, în perioada 27 aprilie – 1 mai.

Peste 300 de reenactori din țară și străinătate își vor da întâlnire la Festival.

Reenactorii sunt persoane pasionate de istorie ce pun în scenă diverse momente importante. La Alba Iulia, vor prezenta publicului cum era viața acum două mii de ani, pe vremea lui Decebal şi Traian.

Festivalul readuce la viaţă antichitatea romană din castrul legiunii XIII-a Gemina şi din cele două oraşe dezvoltate în jurul acestuia în secolele II și III ale erei noastre.

În centrul acţiunilor se vor afla trupele de reconstituire istorică din Alba Iulia: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis şi Magna Nemesis.

Lor li se vor alătura trupe celebre din Italia, Croația, Germania, Bulgaria, Spania, Ucraina și Cehia.

Pe parcursul festivalului, vor avea loc demonstrații militare, lupte între daci și romani, încleștări între gladiatori, parade de noapte cu torțe, târguri de sclavi, dansuri de inspirație antică.

Totodată, prin intermediul atelierelor meșteșugărești amplasate în mai multe locuri din Cetatea Alba Carolina, este adus în atenția publicului modul de viață al înaintașilor care se îndeletniceau cu prelucrarea osului, lemnului, fierului, cu scriptoria, monetăria, dar și cu confecționarea și întreținerea echipamentului de luptă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS