Confidenţialitate

ALBA: Focul de artificii de Ziua Națională nu a avut autorizație ISU

Focul de artificii de la Alba Iulia nu a fost autorizat, iar din acest motiv firma care l-a organizat a fost amendată.

6000 de lei este amendă pe care o are de plătit firma care a organizat spectacolul pentru că nu a respectat prevederile legii, relatează corespondentul Europa FM, Ioana Sfârlea.

Mai exact, instalația de lansare a artificiilor a fost amplasată la mai puțin de 500 de metri distanță de o benzinărie.

Acesta a fost și motivul pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a refuzat să-i elibereze autorizația.

Reprezentantul instituției a precizat că, în urmă analizării documentaţiei depuse de firmă şi a recunoaşterii făcute în teren a fost emis refuzul justificat despre care firma a fost informată atât telefonic cât și în scris.

Răspunsul în scris nu a fost ridicat de către solicitant şi nu s-a mai depus altă cerere de emitere a acordului pentru organizarea focului de artificii.

După ce acesta s-a desfășurat neautorizat, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Spectacolul pirotehnic de la Alba Iulia a avut o durată de 10 minute și a fost armonizat fupă o coloană sonoră formată din cunoscutele melodii românești Călușul, Hora Staccato și Rapsodia Română.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.