Confidenţialitate

ALBA: Focar de Covid-19 într-un sat. Localnicii sunt convinși cu greu să facă teste gratuite | AUDIO

În localitatea Săliștea Deal, din județul Alba, mai mulți săteni refuză testarea pentru coronavirus.

În această dimineață, directorul adjunct al DSP din județ, însoțiți de doi polițiști și de primar, abia i-au convins pe cei aflați în izolare, câteva zeci de persoane, să accepte testarea.

Primarul localității, Aurel Stănilă, povestește la Europa FM că în sat există un focar de cinci cazuri:

Cei care au fost în izolare sunt testați. Dar DSP-ul a venit să facă testele astea, iar la majoritatea nu s-a putut. Cred că sunt și oameni care nu cred, sunt și unii care au crezut că vreau să le fac rău, adică să le pun o pată, că ei au coronavirus. Persoane în vârstă care au alte boli. Acuma, eu nu pot, nu-s doctor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul din Săliștea Deal mai spune că DSP ar fi vrut să testeze aproape pe toată lumea din localitate, însă mulți s-au opus deși testarea era gratuită.

În funcție de rezultatele testelor luate astăzi, angajații DSP vor reveni în localitate:

Alții ar vrea să se testeze, iar aici, gratuit, nu. După ce am plecat de aici, de la Primărie, tot ce am prins în zona de centru au venit și le-am făcut. Au venit și persoane care au zis că vor să le facem, dar mulți erau plecați la Cugir și la Alba. Ne pare rău de situația asta. Să speram că nu e atât de grav. Vrem să stopăm. Nimeni nu vrea să aibă focare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.