Alba: Cel puțin zece persoane cu suspiciune de toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la o nuntă

UPDATE: Localul unde la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc nunta la care s-ar fi intoxicat câteva zeci de persoane care au ajuns ulterior la spital a fost închis, luni, de Direcţia de Sănătate Publică Alba, iar angajaţii care au preparat mâncarea şi au servit la eveniment vor fi supuşi unor analize medicale – se arată într-un comunicat al DSP Alba.

Zece persoane care au participat duminică la o nuntă în Alba Iulia au ajuns în cursul zilei de astăzi la spital cu probleme digestive, cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Stări de rău ar fi acuzat, potrivit unor cadre medicale, mai mult de zece persoane care au fost la respectiva nuntă, acestea prezentându-se la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba.

”Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a raportat Direcției de Sănătate Publică Alba că luni, 29 mai, zece persoane au ajuns la spital după ce au participat la o nuntă, acuzând probleme digestive. În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control efectuează verificarea condițiilor igienico-sanitare, precum și recoltarea de probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie efectuează ancheta epidemiologică a pacienților internați în spital”, se menționează într-un comunicat al DSP.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS