ALBA: 23 de primari din Apuseni cer premierului repararea a trei drumuri naţionale

Un număr de 23 de primari din Apuseni au cerut premierului Mihai Tudose să aloce bani pentru repararea celor trei drumuri naţionale care asigură accesul în zonă.

Primarul oraşului Cîmpeni, Ioan Călin Andreş a declarat că, împreună cu alţi 22 de edili din Munţii Apuseni, a întocmit un memoriu pe care îl va înainta premierului Mihai Tudose.

Ei solicită alocarea de fonduri pentru repararea celor trei drumuri naţionale care asigură accesul în zonă şi care, în prezent,  se află într-o puternică stare de degradare.

Andreş a spus că, din cauza infrastructurii, turiştii au început să evite Munţii Apuseni, iar turismul rural este o importantă sursă de venit în zonă.

„ Am vorbit foarte mult despre ceea ce înseamnă viaţa în munţii Apuseni, minerit, prelucrarea lemnului, dar vedem că minerit nu mai avem, iar prelucrarea lemnului se face de această dată, zic eu, după lege. Pentru a dezvolta turismul avem nevoie de drumuri” a spus primarul din Cîmpeni.

Cele trei  drumuri sunt cele care fac legătura între Alba Iulia şi Brad – DN 74, Cîmpeni şi Abrud – DN 74 A şi Turda şi Ştei – DN 75.

De asemenea, primarii cer şi implementarea unor investiţii care să extindă reţeaua de alimentare cu gaze în localităţile din Apuseni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS