Alarmă falsă la 112, în care se anunţa că un bărbat înarmat s-ar afla în apropierea președintelui Iohannis

De Ziua Națională a României, în timpul paradei militare, o persoană a sunat la 112 anunțând că în preajma Președintelui Klaus Iohannis se află un bărbat înarmat. Până la urmă alarma a fost falsă. S-a deschis însă o anchetă pentru a se stabili cum s-a ajuns la această situație.

Bărbatul care a sunat la numărul de urgență a spus că în apropierea președintelui este o persoană care are asupra sa o armă cu gaze. Polițiștii și SPP-iștii aflați la paradă au identificat imediat acea persoană însă asupra sa nu a fost găsită nicio armă.

 

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Poliția Română povestește despre un atentat plănuit de 1 decembrie 1915, în urmă cu o sută de ani. Pe atunci polițiștii au avut de cercetat un caz în care urmau să fie asasinați premierul I.C Brătianu și ministrul afacerilor externe Take Ionescu. Asasinatul ar fi fost comandat de Puterile Centrale și avea ca scop eliminarea adversarilor intrării României în război. Încărcătura explozivă era ascunsă în două valize de piele, însă atentatorii – Ilie Toth și Ion Baboș au fost arestați la timp.

UN ATENTAT ÎN 1 DECEMBRIE 1915În timpul neutralităţii României (1914-1916), la 1 decembrie 1915, poliţiştii români au…

Posted by Politia Romana – www.politiaromana.ro on Sunday, 29 November 2015

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS