Confidenţialitate

”Alanda: Visul suprem”, geneza unui nou autor de romane fantasy

”11 ani am fost un jurnalist silitor, care și-a început activitatea la Târgu Jiu, orașul de origine, după care, chemată de dorința de a învăța mai multe, mai repede, am ajuns la București, în locul acela verde, căruia cei mai mulți îi spuneau TVR Cultural. Pentru mine însă a fost locul în care m-am simțit acasă. Fără ghilimele. De acolo am rămas cu amintiri neprețuite, pentru care sunt recunoscătoare și azi.

Dar trecutul e trecut și eu, una, mă bucur că nu se mai întoarce: învăț să mă bucur de surprizele vieții, așa că privesc înainte. Prestația mea ca jurnalist, deși nu spectaculoasă, a fost, probabil, felul meu de a-mi antrena, folosi și încălzi mușchiul scriitoricesc, mușchi pe care sunt tot mai convinsă că l-am primit pe furiș de la vreo ursitoare miloasă. Așa se face că, în prezent, mă bucur de roadele primului meu roman, un fantasy în care am pus mult suflet și la fel de multă visare”, își începe povestea Talida Ion.

Recent, Talida Ion a lansat romanul ”Alanda: Visul suprem”, la Editura Media Image. Europa FM a stat de vorbă cu Talida Ion, pornind pe urmele unui nou autor de romane fantasy care promite surprize plăcute în literatura românească încă de la prima apariție editorială. Ea spune că acest roman ar urma să fie parte dintr-o trilogie pentru că ”idei am, mai rămâne să cumpăr niște timp și să mă apuc serios de scris”.

”Nu a fost o alegere premeditată, făcută pe un raționament logic. Cred că genul fantasy m-a făcut să mă simt liberă, să povestesc fără să-mi îngrădesc imaginația. Pentru mine, să scriu Alanda: Visul suprem a fost ca un joc de care nu mă puteam lipsi. Îl jucam și când nu puteam scrie efectiv, și când dormeam, și când întindeam rufe. A fost o bucurie de nedescris. Și continuă să fie, cu fiecare nou cititor care-mi spune că i-a plăcut povestea mea de suflet”, mărturisește Talida Ion .

Personajele din “Alanda: Visul suprem” au fiecare câte o poveste inspirată din fapte reale. ”Niciun nume nu e întâmplător, nicio trăsătură fizică nu e lipsită de importanță. Desigur, am pus în fiecare dintre actorii poveștii mele câte ceva din realitatea mea, subiectivă sau nu. În fond, e firesc să fie așa. Am dat coșmarurile mele câte unui personaj și l-am lăsat să se descurce, altuia i-am dat amintiri de-ale mele și l-am privit cum le gestionează… Exact ca într-un joc, în care tot nefirescul devine palpabil. A scrie o carte, în special un roman, este cathartic. Prin urmare, dacă eu n-aș fi cine sunt, nici această poveste n-ar fi fost așa cum este”, spune autoarea.

Cartea este deja disponibilă în mai multe librprii, dar poate fi comandată ușor pe Instagram sau Facebook prin intermediul conturilor “Alanda: Visul suprem”, fie pe www.talidaion.ro.