Al noulea caz de coronavirus, confirmat în SUA. Trump anunță măsuri decisive

Autoritățile medicale din statul american California au anunțat că au confirmat un nou caz de infecție cu noul coronavirus, al nouălea în Statele Unite, relatează Reuters.

O femeie din localitatea Santa Clara, în apropiere de San Francisco, este în carantină, iar familia cu care locuia este izolată la domiciliu. Femeia, care a călătorit recent la Wuhan, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, nu prezintă simptome care să facă necesară internarea sa, au transmis oficiali din California.

Femeia nu are legătură cu primul caz de infecție cu noul coronavirus depistat în urmă cu câteva zile tot în Santa Clara, au precizat oficialii.

Statele Unite au luat acțiuni decisive pentru a proteja cetățenii americani de amenințarea reprezentată de noul coronavirus, spune președintele Donald Trump, care încearcă să minimizeze îngrijorările privind posibilul impact al virusului asupra SUA.

Temerile privind răspândirea coronavirusului au determinat autoritățile americane să declare stare de urgență privind sănătatea publică și au restricționat accesul cetățenilor americani și străini care au vizitat recent China.

Astfel, SUA au decis că americanii care au călătorit în China în ultimele 14 zile vor fi direcționați spre opt aeroporturi pentru evaluare.

Trump a părut să încerce să minimizeze temerile cu privire la potențialul impact al coronavirusului asupra Statelor Unite, afirmând într-un interviu pentru Fox: „Vom vedea ce se întâmplă, dar am oprit amenințarea”.

„Nu putem primi mii de oameni ce pot avea această problemă – coronavirusul”, a declarat Trump pentru Fox, care a afirmat că oficialii americani au oferit Chinei un „ajutor extraordinar” în gestionarea epidemiei.

Robert O’Brien, consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, a afirmat că autoritățile din China au fost multe mai transparente în ceea ce privește coronavirusul comparativ cu crizele precedente, însă până în acest moment nu au acceptat ofertele de ajuor din partea SUA.

Cel puțin 361 de persoane au decedat în urma noului coronavirus, iar peste 17.000 au fost infectate în întreaga lume, majoritatea în China, dar și în alte 27 de țări, unde s-au înregistrat cazuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS