Confidenţialitate

Al doilea pacient din lume cu transplant de inimă de porc a murit la 6 săptămâni de la intervenție | AUDIO

A doua persoană din lume care a primit o inimă de porc modificată genetic a murit la șase săptămâni după transplant. Medicii din Statele Unite spun că inima a început să dea semne de respingere în ultimele zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 20 septembrie – medicii de la Centrul Medical al Universității din Maryland anunțau că operația lui Lawrence Faucette a fost un succes. Acesta devenea atunci a două persoană care primea o inimă de porc modificată genetic.

În vârstă de 58 de ani, suferea de insuficiență cardiacă, iar din cauza complicațiilor nu era eligibil pentru un transplant de inimă umană.

Acum – la șase săptămâni distanță – medicii au anunțat că acesta a murit. Inima a început să dea semne de respingere în ultimele zile, în ciuda tratamentelor.

Anul trecut, tot la Universitatea din Maryland a avut loc prima astfel de intervenție chirurgicală – pacientul a murit la două luni după operație.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Medicii de familie își pot transforma cabinetele în unitate sanitară de utilitate publică și pot oferi consultații în rural, acolo unde există deficit | AUDIO