Confidenţialitate

Al doilea centru de vaccinare de tip ”drive-thru” din România s-a deschis la Cluj | AUDIO

Al doilea centru de vaccinare de tip ”drive thru” din țara noastră s-a deschis la Cluj Napoca. Situat pe platoul Sălii Sporturilor, acesta a devenit operațional la ora 13.00. Zeci de mașini stau la rând și la această oră. Imunizarea se face cu vaccin Pfizer.

Prima persoană vaccinată direct din mașină, la Cluj Napoca, a fost un bărbat de 54 de ani din oraș. Imunizarea se face fără să fie nevoie de programare în platforma oficială, doar cu buletinul de identitate. Vaccinul se administrează fără ca persoanele doritoare să fie nevoite să coboare din mașină. Prefectul de Cluj, Tasnazi Szilard spune că aproape o mie de persoane pot fi vaccinate zilnic la acest centru

”Este prima zi în care ne putem bucura de o aglomerație în zonă, dacă s-ar vaccina, în medie, 4-5 persoane la fiecare 5 minute am putea discuta de peste o mie de persoane pe zi”.

Centrul de vaccinare va funcționa zilnic, de la ora 8 până la ora 20.00. În județul Cluj sunt peste 12 mii de persoane pe listele de așteptare, iar până acum rata de imunizare era de 30 la sută din totalul populației. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 103 cazuri noi de coornavirus iar rata de incidență a scăzut la 3,29 la mia de locuitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș

Foto: Facebook, Emil Boc