Al doilea caz de infectare cu virusul Zika în România

Un nou caz de infectare cu virusul Zika în România. Este vorba despre un băiat de 10 ani, care locuieşte cu familia în Guyana Franceză de aproape doi ani şi a venit în vizită la rude ]n județul Ilfov, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Copilul a fost internat trei zile la Spitalul Victor Babeș din București.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, ”copilul a sosit în România în data de 12 iulie în vizită la rude. O zi mai târziu a manifestat următoarele simptome: febră, erupții pe piele și mialgii. Simptomele au dispărut în termen de 24 de ore.”

”Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș din București. Date fiind simptomele și faptul că locuiește într-o zonă cu transmitere activă a acestui virus, copilul a fost internat. Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost făcute toate recomandările specifice în acest caz. Pe 19 iulie, rezultatele probelor recoltate au dovedit prezența virusului Zika.”

Medicii le-au recomandat părinților să-l ferească pe băiat de țânțari în perioada următoare și să-l îmbrace cu haine cu mâneci lungi.

Pe de altă parte și ”Direcția de Sănătate Publică Ilfov a trimis în această dimineață o informare către Primăria localității unde se situează familia băiatului și către Consiliul Județean, însoțită de recomandarea de aplicare a unor tratamente anti țânțari.”

Ministerul Sănătății a ținut să precizeze că riscul de transmitere a virusului pe teritoriul României la un nivel minim. ”Reamintim că virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu un pacient infectat.”

Este al doilea caz din România, după cel al unei tinere de 27 de ani, care a călătorit în Martinica.

Infografic ZIKA_16216_19784

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS