Al 7-lea caz de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, în urma testelor realizate la Timișoara, printre persoanele cu care a intrat în contact adolescentrul infectat cu noul coronavirus, rezultatele au ieșit pozitive la o colegă de clasă a acestuia.

Fata s-a aflat în proximitatea băiatului.

Pacienta a fost transferată la Spitalul timișorean Victor Babeș.

Este al 7-lea caz de nou coronavirus confirmat în România.

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului, rezultatele sunt negative.

Persoanele menționate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

În cursul dimineții de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe.

Unchiul băiatului și o femeie, alături de care aceste s-a aflat la un moment, dat sunt considerați vindecați.

Primul care a reușit să învingă infecția este un tânăr din Gorj, care a fost externat și este cazat temporar la o rudă, întrucât familia sa este în izolare.

Un român care trăiește în regiunea italiană Lombardia este infectat cu noul coronavirus. Bărbatul prezintă simptome ușoare și este izolat la domiciliu.

În Peninsulă, unde au fost confirmate 148 decese, se amână referendumul pe tema reducerii numărului de parlamentari.

Pe lângă școli și universități, s-au închis teatrele și cinematografele. Firmele sunt sfătuite să își lase angajații să lucreze, pe cât posibil, de acasă.

Debutul Bienalei de Arhitectură de la Veneţia a fost amânat cu trei luni. Maratonul de la Roma a fost anulat, la fel și meciul de rugby Italia – Anglia din Turnel celor 6 Națiuni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS