Confidenţialitate

Ajutorul financiar de 700 de lei pentru persoanele cu pensie mai mică sau egală cu 2000 de lei va fi acordat în iulie | AUDIO

Vârstnicii cu o pensie mai mică sau egală cu 2000 de lei vor primi luna aceasta un ajutor financiar de 700 de lei, acordat o singură dată. Ajutorul financiar de 700 de lei va fi primit odată cu pensia, iar măsura face parte din pachetul Sprijin pentru România 2.

Ministrul Muncii a anunţat că taloanele de pensie pentru luna iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, au început să fie tipărite.

Cine beneficiază de ajutorul financiar de 700 de lei

Pentru a beneficia de acest ajutor, vârstnicii trebuie să aibă o pensie mai mică sau egală cu 2000 de lei. În cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

La stabilirea plafonului 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie.

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere sau reşedinţa obişnuită în străinătate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Pachetul „Sprijin pentru România”: Sumele alocate în programul „Protejăm cetățenii de creșterea prețurilor”. VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.