Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Dreptul la ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie, acordat în continuare pentru persoanele cu venituri mici | AUDIO

Ajutoarele la încălzire și pentru plata facturii la curent vor fi acordate și pentru persoanele cu venituri mici care nu s-ar mai încadra în plafoane ca urmare a creșterii pensiilor și salariilor. O decizie care este analizată acum în ședința de Guvern. Proiectul se află în primă lectură.

Premierul Marcel Ciolacu: 800.000 de familii beneficiază de ajutoarele la încălzire și energie electrică

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Avem, în primă lectură, un act normativ foarte important. Trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categoriile vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie pentru cât a rămas din sezonul rece. Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin. Fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici, fiind vorba de viața a circa a 800.000 de familii ce beneficiază de aceste ajutoare”, a declarat premierul.

Pe de altă parte, Guvernul aprobă în ședința de Guvern de vineri ajutoarele pentru cultivatorii de legume și pentru crescătorii de animale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acum, guvernul aprobă două hotărâri în acest sens. Se acordă în sectorul vegetal și pentru zootehnie (creșterea de bovine, ovine, caprine și bubaline) pe baza cererilor depuse anul trecut, a spus șeful Guvernului. Totalul ajutoarelor: 1,2 miliarde de lei.

„De aceste sume vor beneficia peste 500.50.000 de fermieri din sectorul vegetal și 200.000 de fermieri din cel zootehnic”, a specificat premierul.

Mai multe organizații ale fermierilor ceruseră, joi, deblocarea acestor subvenții, astfel încât plățile să poată începe de săptămâna viitoare.

Ștefan Muscă, liderul unui sindicat al fermierilor: „Dacă salvăm vaca, vom salva și satul românesc”

Ștefan Muscă, liderul unui sindicat al fermierilor, despre grupurile de lucru create de Ministerul Agriculturii care ar trebui să ajute în următoarele luni sectorul bovin.

„Cel mai mult mă deranjează că la această oră 70% din produsele lactate vin în România din afară. Să lucrăm intens, să salvăm ce-a mai rămas din producția românească, pentru că, dacă salvăm vaca, vom salva și satul românesc. Să găsească domnul ministru soluții pentru a mări efectivul de animale, pentru că vorba lu’ domnul doctor Petcu: că noi am crescut cu lapte de la vacă și cu asta vrem să hrănim poporul român”, a declarat Ștefan Muscă, liderul unui sindicat al fermierilor.

O altă misiune: urmează să fie acordate scutiri de impozite pentru 10 ani pentru cei care își unesc fermele.

Călin Fărgaciu, președintele Uniunii Cooperativelor din Sectorul Taurin: „Dacă reușim să creăm volume de marfă pe rafturile din România… va fi marfă românească”

„Acea facilitate fiscală prin care cooperativele erau scutite de impozitul pe profit pe 5 ani, în Parlament să o aducă la 10 ani. Dacă reușim să creăm volume de marfă pe rafturile din România va fi într-un viitor apropiat, sperăm noi, în mare parte, marfă românească”, a declarat președintele Uniunii Cooperativelor din Sectorul Taurin, Călin Fărgaciu.

Așadar, această facilitate urmează să fie acordată prin schimbarea legislației în Parlament.

Sursa foto: Gov.ro

Citește și: Prim-ministrul Ciolacu: „Investim peste 20 de miliarde de euro până în 2030 în infrastructura de transport”. Precizările premierului privind fermierii și transportatorii | VIDEO