Confidenţialitate

Ajutoarele de la stat pentru artiști ar putea fi disponibile abia în aprilie | AUDIO

Era luna noiembrie cand ministrul Culturii anunța o noua schemă de ajutor a culturii pe timp de pandemie. Bogdan Gheorghiu nu preciza atunci când se vor putea înscrie firmele din sectorul cultural pentru ajutoare de la stat.

La câteva luni de la acest anunț, ministerul Culturii încă așteaptă împărțirea banilor pe 2021 și adoptarea bugetului pe anul acesta pentru a putea trece la pașii următori pentru ca artiștii afectați de răspândirea coronavirusului chiar să poată beneficia de fonduri de la stat.

Cei responsabili de scheme de ajutor din cadrul ministerului Culturii spun, la Europa FM, că speră ca în luna aprilie să poata da drumul la înscrieri.

Din comunicatul de presă al ministerului reiese că 5.700 de operatori culturali ar urma să beneficieze de sprijin. Este vorba de o schemă de ajutor de minimis  dedicată exclusiv sectorului cultural independent din România, oferă posibilitatea artiștilor  înregistrați ca ONG sau SRL)de a accesa un microgrant nerambursabil în valoare de 8.000 de euro.

O altă schemă de ajutor cuprinde 4 tipuri de granturi, iar pentru finanțarea unor viitoare proiecte vor putea să aplice organizatorii de evenimentele culturale, de festivaluri, librăriile și editurile grav afectate de pandemie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu