Confidenţialitate

Ajutoare pentru IMM-uri: Guvernul prelungeşte termenul cu o săptămână

Guvernul prelungeşte cu o săptămână perioada de înscriere prin care microîntreprinderile pot obţine ajutoare de 2000 de euro din fonduri europene nerambursabile.

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a anunţat că de luni, 12octombrie (când a început programul) şi până acum s-au ocupat mai puţin de jumătate din locuri:

“Până la această oră sunt înscrise 14.328 de IMM-uri care nu au salariaţi, din maxim 50.000. Dacă nu se vor ocupa toate cele 50.000, vom prelungi cu încă o săptămână.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul aloca circa 1 miliard de euro pentru sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii.

Pina la sfirsitul lunii, se va da drumul la inscrieri si pentru celelalte doua etape ale schemei de ajutor – pentru capitalul de lucru –de pina la 150.000 euro; si pentru investitii, cu sume cuprinse intre 50.000 euro si 200.000 euro.

“Săptămâna viitoare o să dăm drumul la capital de lucru, după care schema de investiţii. Până la sfârşitul lunii octombrie, vom avea toate schemele operaţionale. Pentru investiţii, vom avea apel deschis 30 de zile pentru proiecte, după care vom avea evaluarea ” – a mai spus ministrul Economiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.